divendres, 12 de desembre del 2014

Els colors vermell i verd per Nadal

Si us diem que penseu amb el Nadal, segur que us venen molts records a la ment i probablement, la majoria d'aquests estan tenyits amb colors vermells i verds. Ara que t'ho hem dit, comences a veure que la majoria de coses que utilitzes per aquesta època tenen aquests colors, des de les llums, boles, l'arbre i fins i tot peces de roba, tenen algun d'aquests colors. 
Doncs bé, això ja ve de temps enrere. El Nadal sempre s'ha associat principalment amb els colors vermell i verd, i ara us expliquem algunes de les raons.

Hi ha vàries teories:
- Segons creences catòliques, relacionen els colors vermell i verd amb Jesucrist. El vermell simbolitza la sang en el moment de la crucificació perquè totes les persones tinguessin l'oportunitat de ser salvades i el verd simbolitza totes les coses vives, representa l'esperança de vida eterna possible gràcies el sacrifici de Crist.
- Per una obra popular pintada durant l'Edat Mitjana, on s'explicava la història d'Adan i Eva. En aquesta obra apareixia un avet decorat amb pomes vermelles.
- Durant l'hivern no hi ha gaires plantes que floreixin. Les que si que ho fan i fins i tot les utilitzem molt actualment són el grèvol i les Nadales. Totes dos combinen els colors verd i vermell.
- Sempre s'ha associat el vermell del Pare Noel amb la Coca-Cola, però no és del tot cert. El primer en vestir-lo de vermell va ser Thomas Nast i abans d'això el Pare Noel vestia de verd. 
- I si repassem les icones d'aquesta època veurem que tots comparteixen els colors verds i vermells. L'arbre de Nadal, la vestimenta del Pare Noel, el nas vermell del seu ren o les corones verdes i amb decoracions vermelles que pengem a la porta.

Però els colors utilitzats també tenen un significat i per això s'han utilitzat al llarg del temps.

El color vermell té un significat religiós durant l'època de Nadal, com ja hem dit representa la sang de Jesucrist. Però també representa el foc, l'amor diví i la generositat.

El color verd representa la naturalesa, la joventut i l'esperança de la vida eterna (per una banda per l'acció de Jesucrist i per l'altra l'arbre de Nadal és de fulla perenne)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada