divendres, 6 de març del 2015

EL BOLSO

Es desconeix des de quan existeixen els bolsos ja que no hi ha conservades referències històriques que mostrin la data de la seva creació. Tot i això, a través de les pintures rupestres es dedueix que ja a la pre-història es feien servir instruments semblants als bolsos. 

Segons historiadors, es possible que l’home nòmada ja hagués creat quelcom semblant al bolso per poder transportar els aliments que caçava o recol•lectava.

L’època de l’Edat Mitjana és el període que marca el naixement del bolso con un objecte que va més enllà de la utilitat; comença a ser un complement de la vestimenta i portaven petits bolsos o moneders subjectats a la cintura.

L’Edat Moderna va marcar un canvi; en aquest període van triomfar els valors de la modernitat respecte l’Edat Mitjana. 

L’inici de l’Edat Contemporània, marcat per la Revolució Francesa, les dones van començar a mostrar més la seva figura al portar vestits cenyits. A més, el bolso es va començar a deixar veure de forma genèrica amb les dones i amb aquest fet va començar un canvi de formes i dimensions segons la moda del moment.

Al segle XIX va aparèixer el bolso de festa,  amb tot tipus de teixits i decoracions. Les dones el portaven amb cadenes o subjectats a la mà i en ell s’hi guardaven els maquillatge i altres objectes.

A finals del segle XX es caracteritza per la gran influència que exerceixen les marques en els mercats internacionals. El bolso cobra una dimensió diferent. 

Al segle XXI el bolso i la moda adquireixen nous valors; per una banda, la incorporació de nous materials i, per l’altra, la influència del màrqueting de les grans marques, que venen avalades per personalitats de la moda, l’art, la política... 

Actualment poden escollir mil formes i mil colors de bolso; cada per una per a la seva ocasió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada